Konuştuğu kişilerle basit düzeyde ihtiyaçları karşılayabilmek adına bilinen günlük ifadeleri türkçe sözcükleri ve dil yapılarını kullanarak dinleme, okuma, yazma, konuşma ve iletişim kurma bilgi ve becerisine sahip kişidir.
1. Mesleğin gerektirdiği işleri ve yeterlikleri yapacak bedensel ve fiziksel özelliklere sahip olmak.
Usta öğretici, bu programla ilgili modül ve yeterlikleri almış olmalıdır.
1. Programın uygulanmasında Türkçe alanında eğitim almış ve tercihen deneyimi olan alan öğretmenleri görev almalıdır. 2. Programın uygulanmasında gerektiğinde Türk Dili ve Edebiyatı alanında deneyimi olan alan öğretmenleri görev almalıdır. 3. Programın uygulanmasında Türkçe ve Türk Dili ve Edebiyatı alanında eğitim almış bölüm mezunu olmalıdır.
Bireylerin çeşitli ölçme araçları kullanılarak, 1. Modüllerin sonunda kazandığı yeterlikler ölçülecektir. 2. Modüller ile kazandıkları bilgi, beceri ve tavırları ölçülecektir. 3. Ölçme sonuçları program sonunda değerlendirilecektir. 4. Dört dil becerisinin ne oranda geliştiği, 5. Dört dil becerisini günlük yaşamında ne derecede kullandığı, 6. Dil becerilerini eleştirel düşünebilmede, problem çözebilmede, yaratıcılıkta ne derecede kullandığı,
Sertifika programlarında; meslek elemanlarının sahip olduğu yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilir. Bu programlarda mesleğin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
1. Meslek programının toplam eğitim süresi 200/128 saat olarak planlanmıştır. 2. Eğitim süresinin okul ve bireysel öğrenme için ayrılmış dağılımı, modüller ile ilgili açıklamalarda belirtildiği gibi uygulanır.