Yaş pasta yapımında mutfak araç,gereç ve ekipmanlarını kullanarak, hijyen ve sanitasyon kurallarına uyarak kendi başına yaş pasta yapıp süsleyebilen kişidir.
Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında; 1.Konaklama işletmelerinin pastane bölümlerinde, 2.Pastanelerde, 3.Kurum mutfaklarında, 4.Kafeterya ve restoranlarda, 5.Yemek fabrikalarında vb. yerlerde çalışabilirler.
Usta öğretici, bu programla ilgili modül ve yeterlikleri almış olmalıdır.
Kurs programının uygulanmasında eğiticiler aşağıdaki öncelik sırasına göre görevlendirilirler; 1. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelgeye” göre Yiyecek İçecek Hizmetleri; a. Alan öğretmeni olarak atananlar; b. Emekli alan öğretmenleri, c. Alan öğretmeni olarak atanabilecek nitelikte olanlar, 2. Yiyecek İçecek Hizmetleri alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim üyesi, öğretim görevlileri, 3. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelge ile Yiyecek İçecek Hizmetleri alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim programları/fakülte mezunları,
Bireylerin, çeşitli ölçme araçları kullanılarak, 1.Modüllerin sonunda kazandığı yeterlikler ölçülecektir. 2.Modüller ile kazandıkları bilgi, beceri ve tavırları ölçülecektir. 3.Ölçme sonuçları program sonunda değerlendirilecektir. 4.Eğitim kurumunda, işletmede ve kendi kendilerine yaptıkları tüm öğrenim faaliyetleri değerlendirilecektir.
Sertifika programlarında; meslek elemanlarının sahip olduğu yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilir. Bu programlarda mesleğin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
1.Meslek programının toplam eğitim süresi 520/280 saat olarak planlanmıştır. 2.Eğitim süresinin okul, işletme ve bireysel öğrenme için ayrılmış dağılımı, modüller ile ilgili açıklamalarda belirtildiği gibi uygulanır.