Courses Images
  • BRODE YAPMA

MESLEK ELEMANI TANIMI

Brode, Güpür, Metraj kumaş desenini ürün ve işleme tekniklerine uygun olarak çizebilen ve renklendirerek bilgisayar ortamında makinenin çalışma sistematiğine, işleme tekniklerine uygun olarak hazırlayabilme, hazırlanan deseni düzeltebilme, tekniğe göre iplikleri, telayı, kumaşı makineye takıp işlemeye hazırlayabilme, makinede işleme yapabilme ve makinenin basit arızalarını giderebilme bilgi ve becerisine sahip kişidir

GİRİŞ KOŞULLARI

  • Okuma yazma bilmek veya İlkokul mezunu olmak. 2. Mesleğin gerektirdiği işleri ve yeterlikleri yapacak bedensel ve fiziksel özelliklere sahip olmak.

İSTİHDAM ALANLARI

Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler sanayi nakış sektöründe; 1. Atölyeler, 2. Çeyiz atölyeleri, 3. Modaevi-Butikler, 4. Nakış firmaları, 5. Kendi iş yerleri vb. yerlerde çalışabilirler.

EĞİTİMCİLER

Usta öğretici, bu programla ilgili modül ve yeterlikleri almış olmalıdır.

1. Programın uygulanmasında El Sanatları Teknolojisi alanında eğitim almış ve tercihen sektör deneyimi olan alan öğretmenleri görev almalıdır. 2. Programın uygulanmasında gerektiğinde El Sanatları Teknolojisi alanında sektör deneyimi olan meslek elemanlarından yararlanılabilir. 3. Usta öğretici; bu programla ilgili modül ve yeterlikleri almış olmalıdır.

ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME

BELGELENDİRME

Sertifika programlarında; meslek elemanlarının sahip olduğu yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilir. Bu programlarda mesleğin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

  • Sertifika öğretim programı sürecinde bireylerin tamamladığı modüller, aldığı eğitimin tümü ve kazandıkları yeterlikler belgelendirilir.
  • Öğretim programının sonunda mesleğin yeterliklerini kazanan bireylerin aldığı belgeler mevzuat doğrultusunda sertifikada değerlendirilir. Bireyler mesleğin düzeyine göre mesleğinde sertifika alabilir.
  • Bireyler gelecekte meslek değiştirmek veya mesleğin ilişkili olduğu diğer mesleklere geçmek amacıyla eğitim almak isterse, kazandığı yeterlikler değerlendirilecektir.
  • Fark modüllerini tamamlayanlar ikinci bir meslekte kendini yetiştirebilecektir.
  • Öğretim programından ayrılan bireyin kazandığı yeterlikler belgelendirilerek istendiğinde diğer sertifika programlarında değerlendirilir.
  • Mesleğin seviyesine ve yeterliklerine sahip olanlar sertifika almaya hak kazanır ve ilgili iş yerlerinde çalışabilirler.

EĞİTİM SÜRESİ

Meslek programının toplam eğitim süresi 480/384 saat olarak planlanmıştır

EĞİTİME AÇILAN KURS MERKEZLERİ

BAŞVURU OLAN KURS MERKEZLERİ